Diensten

CHEMIE

Transport Chemie

Het transport van gevaarlijke chemische producten moet veilig, deskundig en accuraat worden uitgevoerd; dit luistert nauwer dan het transport van ongevaarlijke producten. Een ongeval met chemicaliën kan immers grote gevolgen hebben. Specialisme, toewijding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn dus van groot belang.

Ieder chemisch product heeft zijn eigen productspecifieke kenmerken die vaak een aparte behandeling vereist. Dat vraagt om extra deskundigheid van de vervoerder. Bij chemische producten moet men tevens extra alert zijn op de lokale omstandigheden, bijzonderheden en risico's. Deze zijn per klant verschillend.

Onze chauffeurs zijn allen ADR-gecertificeerd en bekend met de verschillende lokale situaties. Zij zien toe op de aanwezigheid van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Om dit bijzondere tanktransport veilig, foutloos en op tijd uit te voeren, hebben wij onze gehele bedrijfsvoering hierop tot in de kleinste details afgestemd.FOOD

Food-transport

Wij zijn tevens gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen zoals bijvoorbeeld bier, vruchtensappen  en plantaardige oliën en vetten. 

Ook hier geldt dat het transport van producten veilig, deskundig en accuraat moet worden uitgevoerd. Uiteraard speelt bij Food-transport hygiëne een belangrijke rol. Hierbij worden de HACCP-richtlijnen gehanteerd.

Om dit bijzondere tanktransport veilig, hygiënisch en op tijd uit te voeren, hebben wij onze gehele bedrijfsvoering hierop tot in de kleinste details afgestemd.

COATING

Transport gecoat

Logen en zuren worden vervoerd met gecoate tankwagens. Diverse wagens zijn uitgerust met extra voorzieningen, zoals een filterinstallatie, een pomp, en een flowmeter met printer. Voor intermodaal transport wordt met tankcontainers gereden.

Uit veiligheidsoverwegingen en om deelpartijen te kunnen vervoeren, hebben sommige tanks en tankcontainers twee of drie kamers met een onder- of juist een bovenlossing.

Wij bieden ook aanvullende diensten aan, zoals het verzorgen van tijdelijke opslag middels gecoate tankcontainers in combinatie met een passende lekbak. De capaciteit van de tankcontainers varieert van 18 tot 35 m3. Deze zijn voorzien van onder- of bovenlossing. Desgewenst kunnen wij plaatsing op locatie verzorgen door middel van een zogenaamde ‘zijlader’.


TRUCKING

Trucking

Een deel van ons wagenpark wordt ingezet bij andere logistieke dienstverleners (‘chartering’). Deze inzet kan bestaan uit alleen een trekker met chauffeur of een combinatie met een containerchassis of tankoplegger. Deze wagens worden, indien gewenst, in uw eigen huisstijl uitgevoerd.

Opdrachtgevers trucking:

 • Tankmanagement AS
 • Jan Dohmen B.V.
 • Suttons Ltd
 • Stolt Tank Containers
 • Den Hartogh
 • Kühne & Nagel Drinks Logistics Ltd
 • Logix Forwarding B.V.
 • Bibby Distribution Ltd
 • Hoyer GMBH


GASTRANSPORT

Gastransport

Het vervoer van voornamelijk ‘koelgassen’ wordt uitgevoerd met een dedicated pomp-chassis. Deze zijn voorzien van een ‘self-supporting’ pomp-unit, die wordt aangedreven middels een hydro-unit op de trekker. Elk pomp-chassis is voorzien van een breed assortiment aan verlopen en aansluitstukken, zodat er altijd geladen en gelost kan worden. Tevens is er een fysieke splitsing gemaakt tussen gasslangen en chemieslangen om contaminatie te voorkomen.

Als aanvulling op de gastransportactiviteiten zijn op onze site te Europoort diverse voorzieningen te vinden, zoals:
 • opslag van geladen gascontainers
 • uitvoeren van part-transhipments
 • sampling van gastanks
 • het uitvoeren van tankcontainerreparatie- en inspectie
 • het testen van gastanks
Mede door "F-gases regulations" , waarbij het doel is geen of minimaal verlies van F-gases naar de omgeving, zijn er speciale trainingen voor chauffeurs ontwikkeld, en worden speciale koppelingen (Epsilon Couplings) gebruikt.